lauantai 8. joulukuuta 2012

Lauantain tortut!



Tässä vähän torttuja lauantai-illaksi! Tein itse taikinan, joka on maailman helpoin! 






   Rahkavoitaikina    
250g(1prk) rahkaa
250g voita
4dl vehnäjauhoa
    1tl leivinjauhetta







 Sekoita pehmenneet voi ja rahka keskenään. Sekoita seokseen jauhot ja jauhoihin lisätty ja sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikinaksi. Muotoile palleroksi! Laita esim. pakastepussiin ja jääkaappiin hetkeksi. Näin takinaa on helpompi käsitellä. Leivo torttuja ja paista uunissa 200 asteessa.

















Ulkonäkö nyt on mitä on, mutta ai että miten hyviä! Kannattaa kokeilla!



2 kommenttia:

  1. Oi, herkullista!! :)

    Itse tehdystä taikinasta ei tuu mun mielestä niin nättejä torttuja kun just valmistaikinasta. Mut itse tehty on muuten tosi hyvää. Silti kyllä liian usein oikasen ja teen valmiista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei kyllä ole ihan turhan kauniita noi tortut! :D Mäki meinasin jo ostaa valmista taikinaa, mut vastustin kiusausta! Mä tykkään leipoa ja toi on vielä niiin helppo ohje, ni oli pakko tehä :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)